Foss Fabrikker i normal drift etter flommen

6. oktober 2017

Med 5 cm margin unnslapp Foss Fabrikker flomskader i produksjonslokalene og maskinene er nå i normal drift etter to dager stans. Fabrikken som er lokalisert på Birkeland fikk kjelleren fylt med vann under flommen. Nå takker Foss Fabrikker sine egne medarbeidere og roser Birkenes kommune for tett oppfølging.

feature-img1

PRESSEMELDING 05. OKTOBER 2017

Foss Fabrikker hadde beredskapsplanen klar før helgen, da det ble varslet store nedbørsmengder på Sørlandet. En gang tidligere har Foss Fabrikker som produserer baderomsmøbler, opplevd å få kjelleren fylt med vann.

Produksjonen ble urørt – kun papp gikk tapt 

Da en av fabrikkens medarbeidere var innom produksjonslokalene kl. 03.00 natt til søndag 1. oktober, ble det varslet full alarm. Vannet steg i høy hastighet, og det handlet om å løfte varer fra produksjonsgulvet opp i høyden før bygningen måtte forlates. Mandag morgen ble flere fra Foss Fabrikker fraktet inn til fabrikken med båt og klokken 11.30 ble vannet målt 5 cm under gulvet i selve produksjonslokalet. Med 5 cm margin unnslapp Foss Fabrikker store skader og er allerede i full drift og betjener kunder som normalt. Kun pappemballasje som var lagret i kjelleren gikk tapt.

Mandag 02.10.17

Mandag 2.10

Torsdag 05.10.17

Torsdag 5.10

Dugnadsinnsats og beredskap 

En ny strek med årstall viser vannhøyden i trappenedgangen til kjelleren1,5 meter over streken fra flommen 17.10.1987. Familiebedriften er utrolig takknemlig for at kundene allerede kan betjenes som normalt, med kun to dagers produksjonsstans.

Jeg vil berømme våre egne medarbeidere som har stått på for bedriften og gjort det de kan i en krevende situasjon. Birkenes Kommune har vært der for oss hele veien og vi er utrolig takknemlige, sier Tone Foss By – daglig leder for Foss Fabrikker. 

 

Ekstra innsats Takk for innsatsen

Fra venstre: Olav Aslaksen, Thor Brovig, Helge Aabel, Willy Østerhus, Tone Foss By, Kjetil Tobiassen, Shefqet Maxharraj og Øystein Foss.

Opprydning 

Foss Fabrikker er i full gang med opprydning etter flommen. Papp fra kjelleren har forflyttet seg ut av porten. Om få dager er det kun streken på veggen som viser spor av flommen.

Foss Fabrikker har hatt marginen på sin side, men vi ønsker samtidig å uttrykke omtanke for privatpersoner og andre bedrifter som er rammet av flommen, sier Tone Foss By. 

For spørsmål ta kontakt med: Foss Fabrikker AS, Daglig leder Tone Foss By tlf. +47 37 28 10 00 / toneby@foss-bad.no