Ha det på badet – Episode 4

17. september 2018

Astrid Maria bruker mørke farger, kontraster og god belysning når hun tar tak i verdens kjedeligste bad og gjør det til et rom du har lyst til å krype inn i.

feature-img1

Dette er vel verdens kjedeligste bad? Hvitt, sterilt lite baderom med stor takhøyde blir til et rom man har lyst til å krype inn i, når interiørarkitekt Astrid Maria er ferdig med fornyelsen.

I dette prosjektet forvandler Astrid Maria et hvitt, upersonlig baderom til et rom det er godt å være i med bruk av mørke farger, kontraster og god belysning.

 

Interiørarkitekt Astrid Marias idé til fornyelse: Et rom du kan krype inn i – mørkt og dramatisk

Målet med fornyelsen var å skape et rom for avbrekk i hverdagen. Et rom hvor man kan krype inn og føle at ingen kan nå deg fra omverden. Når man velger å lage et rom med mørke farger, er det viktig å ha masse lys. Med bruk av sort Oppdal Otter skifer fra Modena på gulvet, dype grå panelvegger fra Fibo, møbel i varm eik struktur fra Foss Bad skapes det en lun og behagelig stemning i rommet. Sorte detaljer som Tapwell blandebatteri, veggfeste for såpedispensere og grep på møbel gir personlighet i rommet. Med bruk av mange store glødepærer som henger ned fra taket og speil med baklys skapes det en varm belysning i rommet. Glow-toalettet fra Porsgrund med stilrene linjer og lysegrått lokk blir et skulpturelt blikkfang i det lille rommet.

Slik var utgangspunktet:

Verdenst kjedeligste?

Underveisbilde 1

Designskisser, interiørarkitekt Astrid Maria Sætren.

Ideskisse_web

Dette ble gjort!

GULV OG VEGGER
Laminatgulvet ble erstattet med sorte skiferfliser fra Modena, typen Oppdal Otter. Karakteristisk for Ottaskiferen er rosettene av sorte amfibolkrystaller og de små krystallene av granat. Ottaskiferens glimmer og fargespill tilfører rommet karakter og spiller godt sammen med det mørke veggpanlet fra Fibo, typen Lantini Dark Marcato.

_NB_9748_v2 gulv

Hvis man ønsker å gi badet et nytt uttrykk, kan man få det til rimeligere enn man kanskje tror. Fibo veggpanel leveres i 240 cm høyde og monteres rett på eksisterende vegg. De er 100 prosent vanntette, klikkes sammen og låses med Fibos Aqualock. I dette rommet valgte Astrid Maria en slett plate uten fug, for å gi rommet ro og fremheve den spennende strukturen i Lantini Dark Marcato. Ettersom rommet hadde stor takhøyde ble veggene over veggpanelene malt med JOTUN LADY Aqua.

SMART MØBLERING
Valget av slim Variant møbel med 35 cm dybde fra Foss Bad, gir ekstra benplass i det lille rommet. Møbelet som har sider og front i eik struktur har to skuffer og gir rom for god oppbevaring. Krakken med hudfarget skinn gir god kontrast til de mørke overflatene og forsterker følelsen av å være et rom du har lyst til å bli værende i. Ved å flytte såpedispenser fra servant til vegg, skapes det plass for å sette frem hyggelig gjenstander som i dette tilfelle en vase med friske blomster. Blandebatteriet og bunnventilen i sort matt overflate og stramt design fra Tapwell gjør servantseksjonen til et helhetlig møbel med de sorte rette grepene.

_NB_9774 web

TOALETT
Toalettet ble skiftet ut med et nytt, typen Porsgrund Glow – og er helt uten spylekant. I et lite rom er valget av toalett spesielt viktig for den gode følelsen i rommet. Det er svært enkelt å holde rent og gir en god hygiene i rommet. Dersom du skal renovere baderommet og vil kjule merkene etter et gammelt gulvtoalett kan du få toalettet med en stor fot som skjuler gamle skruehull. Vegghengt Glow toalett gjør seg også godt, om man har mulighet for det. Glow-toalettsete i grå hardplast har myktlukkende egenskap som gjør at man unngår harde lyder i rommet.

_NB_9748_v2 toalett

BELYSNING og SPEIL
Det lille firkanta speilet, ble byttet ut med et rundt speil med lys bak, typen Moon fra Foss Bad. Moon tar opp formen fra de runde glødepærene fra taket og forsterker miljøbelysningen i rommet. Når man velger mørke farger på gulv og vegger er det viktig med varm og rikelig belysning. Speilet flukter med møbelet i bredde og gir en god helhet i rommet.

_NB_9748_v2 belysning

Vi håper forvandlingen til Astrid Maria gir deg noen nye tanker om hvordan du kan skape private soner i hjemmet som gir rom for avkobling og ro.

Produktliste, fornyelse:
Baderomsmøbel: Foss Bad Variant 60 cm bredde, slim modell 35 dybde, Eik struktur med sort matt bøyle, slim Evermite servant.
Speil: Foss Bad Moon ø60 cm med baklys og antidugg.
Blandebatteri: RINO71 i sort matt (finnes i krom og sort matt) og sort matt bunnventil (finnes i mange farger).
Toalett: Porsgrund Glow Rimfree® 60 (NRF 6002806) Glow toalettsete i lys grå hardplast, myktstengende og med hurtigkobling (NRF 6004297)
Gulv: Modena Sort Otta Skiferflis
Veggpanel: Fibo, Lantini Dark Marcato

Produktliste, interiør og tilbehør:
Hengepotte fra Ragnhild Wiik med plante fra Frøken Flood.
Apothecary Veggdisplay (FRAMA)
Apothecary Hand wash og Hand Lotion (ESKE)
FRAMA ADAM STOOLS (BOLINA)
PALMAROLA STRANDHÅNDKLE , Sea You Soon (ESKE)
Stripet håndkle fra Tine K – på knagg (BOLINA)
Knagg fra House Docktor (BOLINA)
Vase fra Bolina (BOLINA)

Våre samarbeidspartnere

I hver episode av «Ha det på badet!» forteller vi deg hvilke produkter som er valgt til fornyelsen av baderommet og våre samarbeidspartnere kommer med tips og råd!

  • fibo
  • modena
  • tapwell
  • geberit