Ha det på badet – Episode 6

1. november 2018

Interiørarkitekt Astrid Maria Sætren gir deg idéen om et eget Spa hjemme og viser deg hvordan du kan få dette til med enkle grep. Å booke seg inn på et deilig Spa i sitt eget hjem og nyte pleie av kropp og sjel – hvem sier vel nei til det i hverdagen?

feature-img1

I dette «Ha det på badet» prosjektet forvandler Astrid Maria en sone av hjemmet om til et spa-senter hvor man får lyst til å bestille time hver dag for egenpleie, kvalitetstid med kjæresten eller invitere venner til et lite spa-opphold.
Se hva Astrid Maria får til med gode idéer og enkle grep.

 

Interiørarkitekt Astrid Marias idé til fornyelse: Skap rom for velvære i eget hjem – tenk helhetlig

Målet med fornyelsen var å skape en sone som stimulerer til ro, med fokus på velvære og kvalitetstid. I dette prosjektet handlet det om to rom som skulle knyttes sammen til en helhetlig velvære sone. For å skape en god flyt mellom rommene ble det valgt JOTUN LADY, Dusky Blue 5200 – en lysere, dempet gråblå tone på alle veggflater og innredninger i samme materialutførelse – eik struktur.

Slik var utgangspunktet: Et forværelse med sminkespeil og garderobe og et rom med dusj.

Dusjrom med plass for omkledning

Dusjrom_omkledningsrom_web

Nærliggende rom til dusjrom

Nærliggende rom_web

Dette ble gjort!

GULV OG VEGGFLATER
De hvite gulvflisene ble erstattet med en klassisk marmorflis fra Modena, Bianco Carrara CD – størrelse 61 cm × 30,50 cm og 1 cm tykkelse, supplert med noen mindre størrelser for å skape soner. Den lyse italienske marmoren har vært selve kjennetegnet på luksus og eleganse siden antikkens tid, og er like populært i dag. Den lysegrå bakgrunnen brytes av mørkere linjer og er unik. Flisen monteres med «tilfeldig» mønster. Carrara fra Modena har en finslipt, silkematt overflate.

Mormor-fliser er lagt, vegger er malt og veggkassetter montert.

_NB_9895_v2_web

De hvite flisene på veggene (utenfor våtsonen) ble malt i JOTUN LADY Aqua, Dusky Blue 5200 – en lysere, dempet gråblå tone som innehar en grønnaktig undertone, samt i det nærliggende rommet med slette veggflater.

Veggflis kan males dersom veggene ikke utsettes for fukt direkte. Det er viktig med grundig forarbeid og å følge JOTUNs anbefalinger nøye for godt resultat. For å få god heft anbefales JOTUN Superheft Grunning. Fliser må rengjøres grundig og mattslipes nøye. Maling på vegg- og gulvflis i våtsonen, dvs. der den blir utsatt for jevnlig fukt, vil vi ikke anbefale. 

Planlegger du en større oppussing, kombiner gjerne fliser og slette flater på badet. Malte flater, gir rom for å skifte uttrykk og følge fargetrender. For mer info/veiledning, se produktliste.

MØBLERING: Helhetlig valg av material og utførelse
For å skape en helhetlig romopplevelse fikk Astrid Maria laget ulike innredningsløsninger i samme utførelse. Materialutførelsen Eik Struktur tilfører rommet en naturlig god følelse. Sittebenk med romslige skuffer for oppbevaring av håndklær frigjør veggplass og skaper luft i rommet. Her kan man sette seg ned i badekåpen med en god bok og varm drikke i hektiske hverdager. Stilrene veggkassetter dekorerer rommet med flotte artikler som er hyggelig å se på – eller gode kroppspleie produkter.

Fra omkledning til en sone med rom for ro og smart oppbevaring

omkledningsrom_web

Et stort rundt speil på 80 cm i diameter, typen Moon fra Foss Bad forstørrer og myker opp sonen. Speilet har baklys og antidugg. For å definere avslapningssonen i rommet valgte Astrid Maria å henge opp en lekker lyspendel i hjørnet.

I rommet ved siden av ble enkelt bord og speil erstattet med innredning fra vegg til vegg med ekstra skap- og benkplass. Over benken ble det montert to like speil med sidelys og stikkontakt. Speil med sidelys gir gode lysforhold og ekstra lang benkeplate gir god plass for å invitere med flere til et lite spa-opphold.

NB_9940_v2_web

For å understreke den gode følelsen, er valget av innredningsdetaljer ikke tilfeldig. Se produktlisten under.

Vi håper forvandlingen til Astrid Maria gir deg noen tanker om smart fornyelse.

Produktliste, fornyelse:
Møbler: Foss Bad Variant, sittebenk med to skuffer i Eik Struktur utførelse med lærhåndtak. På veggen er det montert veggkassetter i Eik struktur fra Foss Bad. I hovedrommet er det montert underskap med benkeplate etter mål. Alt produsert av Foss Bad (Foss Fabrikker) med samme utførelse. Det er benyttet lærhåndtak som håndtak.
Speil: Foss Bad Moon ø80 cm med baklys og antidugg og Foss Bad speil med sidelys og stikkontakt i hovedrommet.
Flis: Modena, Bianco Carrara 30,5 cm x 61 cm
Maling på vegger: JOTUN LADY Aqua, Dusky Blue 5200 og JOTUN Superheft Grunning

LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns godkjente våtromssystem, er fuktbestandig og gir deg vakre silkematte våtromsvegger. Se hvordan du går frem når du skal male våtrom: Se 2 filmer for en fullstendig instruksjon.

Produktliste, interiør og tilbehør:
Carrie lampe (Menu)

Pute fra Christina Lundsteen 

Mass light (&tradition)

Bord fra Punt (NOES DESIGN)

WM String Chair fra Menu (HOUZ)

Håndkle fra Tine K (BOLINA)
Potte og plante fra Frøken Flood

Meraki Duftpinner (KONSTABELSHOP) 

Marmorplate fra Eske 

Vakinme duftlys

Vase og speil (MYKLESTAD) 

Potte og plante fra Frøken Flood blomster

Våre samarbeidspartnere

I hver episode av «Ha det på badet!» forteller vi deg hvilke produkter som er valgt til fornyelsen av baderommet og våre samarbeidspartnere kommer med tips og råd!

  • fibo
  • modena
  • tapwell
  • geberit